ДОМА  |   КОНТАКТИ  |   МАПА НА ПОРТАЛОТ   
     
header Новости и соопштенија header
 
Обука на тема: Зајакнување на националните капацитети за спречување на семејно насилство
» 30.05.2011
Академијата за судии и јавни обвинители, Министерството за труд и социјални политика и Министерството за внатрешни работи во соработка со УНДП, во рамките на Заедничкиот проект „Јакнење на националните капацитети за превенција од семејно насилство„, организираа еднодневна обука на тема: Зајакнење на националните капацитети за спречување на семејно насилство.
Повеќе »

Отворено Советувалиште за родители и деца жртви на семејно насилство
» 09.03.2011
Отворено Советувалиште за родители и деца жртви на семејно насилство Заменик-министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски, претставникот на УНИЦЕФ, г-дин Шелдон Јет и градоналникот на Општина Центар, Владимир Тодоровиќ, го отворија новото Советувалиште за деца и жени жртви на семејно насилство, во простории на ОУ „Коле Неделковски“ во општината Центар, Скопје.
Повеќе »

Одржана работилница на тема Економско јакнење на жените жртви на семејно насилство
» 24.02.2011
Министерството за труд и социјална политика во соработка со UNPD, во рамките на Заедничкиот проект „Јакнење на националните капацитети за превенција на семејно насилство„, организираа 2 еднодневни работилница за стручните лица од 30 Центри за социјана работа и 30 Центри за вработување, која се однесува на имплементација на Програмата за економско јакнење на жените жртвите на семејно насилство. Обуката се оддржа на 23 и 24 Март во Хотел „АРКА„ Скопје.
Повеќе »

Обука за сторители на семејно насилство
» 24.02.2011
Министерството за труд и социјална политика и Светска здравствена организација, канцеларијата во Скопје во рамки на заедничката здружена програма на Обединетите нации за справување со семејното насилство, а во соработка со Мистерството за здравство, Универзитетската Клиника за Психијатрија, Здружение за психолошка помош за прв пат организираа обука на 14 стручни лица кои ќе бидат обучени за понатамошната работа со сторители на семејно насилство, како и работата на советувалиштето за насилници.
Повеќе »

Одбележан Меѓународниот ден за елиминација на сите форми на насилство врз жените
» 26.11.2010
По повод Меѓународниот ден за елиминација на сите форми на насилство врз жените, свое обраќање имаше министерот за труд и социјална политика, Џељаљ Бајрами , при што истакна: „Насилството во семејството претставува еден од најсериозните проблеми на денешницата и затоа кон неговото решавање пристапуваме енергично, темелно, одлучно.
Повеќе »

Следна